3 Enerjisine Ait Gün

3 Enerjisine Ait Gün

3 Enerjisine Ait Gün

Tülay Özer

Bu gün 28.05.2022 İletişim, organizasyon, oyun ve eğlence gününden, yani evrensel sayı değerimiz olan 3 gününden merhabalar.

Bugün rengimiz sarı.

Kendini ifade etme ve iletişim kurma günü.

Duygular bizim yaşam enerjimizdir. Enerji şekil değiştirir ama yok olmaz. Duygularımızı görmezden gelebiliriz, reddedebiliriz, inkâr edebiliriz, bastırabiliriz ama onları yok edemeyiz. Duygular ifade edilerek açığa çıkmayı, özgürleşmeyi, yaşamı özgürce ifade etmeyi ister. Yaşamı anlamlı kılar. Aklın baş tacı edildiği, duyguların aşağılandığı günümüz dünyasında insanlar her zamankinden daha yalnız, daha kendisine yabancı. Duygular ifade edilmediği takdirde, bedende enerji tıkanıklığı yaratır. Yaşamı canlı kılan şey duyguların akışıdır. Akışı olmayan bir su birikintisi bir süre sonra bataklığa dönüşür. Duyguları tıkanmış insan da kendi ruhsal bataklığını oluşturur. İfade edilmemiş duygular bedende fiziksel hastalıklara, zihinde mental hastalıklara, ruhta yaralanmalara neden olur. Geçmişin Gölgeleri / Nil Gün kitabından alınmıştır.

KENDİNLE İLGİLİ NE DÜŞÜNDÜĞÜNE DİKKAT ET, ÇÜNKÜ HER NE DÜŞÜNÜYORSAN DAHA FAZLASINI YARATIYORSUN.

İçe dönük konuşmanın gücü.

Hayatınızın herhangi bir yönünde gelişim gösterme niyetinde iseniz ister sağlık konusunda olsun ister kariyer, ister ilişkiler, harekete iç konuşmanızı değiştirerek başlayın.

Neler olduğunu görünce şaşıracaksınız.

İç-Konuşma Nasıl İşe Yarar bir örnekle açıklayalım mı?

Denizi geçmekte olan bir gemi hayal edin. Geminin kaptanı yüksek sesle emirlerini söylüyor, tayfa da bunları yerine getiriyor. Tayfaların içeride, geminin nereye gittiğini, neyle karşı karşıya kalacağını bilmeden bu görevleri yaptıklarını düşünün.

Kaptan bilinci, tayfa ise bilinçaltını simgeliyor. 

Yani kaptan tayfaya şu emirleri verdiğinde: “Tam gaz ileri, 15 derece kuzeye, vs

Tayfa sadece şu şekilde karşılık verir: “Emredersiniz, kaptan” ve emirleri eksiksiz yerine getirmeye çalışır.

Tayfa geminin bir buzdağına doğru mu gittiğini, yoksa başka bir gemiyle mi çarpışacağını, ya da hedefine mi yöneldiğini önemsemez.

Emirler hiçbir şekilde yargılanamaz ve kaptan sorgulanamaz.

Gemi metaforu bilinç ile bilinçaltı arasındaki ilişkiyi iyi bir şekilde gösterir. Bunlar iki farklı akıl değil, aynı aklın iki parçası olarak açıklanabilirler.

O yüzden, kendimize ne söylediğimiz ya da kendimizi nasıl tanımladığımız düşüncenin bilinç düzeyini çıkış noktası olarak alır.

Sözcüklerinin kiracısı mısın, tapulu efendisi mi?

Sözcükler mi seni kullanıyor, sen mi onları ruhuna hizmet için kullanıyorsun?

Kendim ve duygularım hakkında hangi yargıyı sonsuz olasılıklardan daha gerçek yaptım? Bununla ilgili olan her şeyi ve onu alıp kabul etmeye gönüllü olmadığım her yeri godzilyon kere yıkıp yaratımını iptal ediyorum. Evettt POD and POC

Kendi yeteneklerimizin, gücümüzün, güzelliğimizin, hediyelerimizin farkına varmadığımız her anı, kendimiz ile ilgili oluşturduğumuz tüm yargıları, korkuları, güvensizliği ve bunları oluşturduğumuz her anı tümüyle godzilyon kez yıkıp yaratımını iptal edelim mi lütfen? Evettt POD and POC

Sizi gerçekten olduğunuz neşe olmaktan uzak tutan üzüntünün, acı çekmenin, sahip olduğunuz travma ve dramın gerekliliğine dair hangi tanımlamalarınız varsa bununla ilgili her şeyi godzilyon kere yıkıp yeniden yaratımını iptal eder misiniz? Evetttt POD and POC

Keyifli, eğlenceli ve hoş sohbetli bir hafta sonu dilerim.

Sevgiler.


Tülay Özer
Numerolog, Enerji Terapisti [Yazar]
    Tülay Özer web sitesi