Duygusal Sağlık İçin 7 Kural
Yıkıcı duyguları nasıl yaratıcı enerjiye dönüştürebiliriz?

Duygusal Sağlık İçin 7 Kural

Duygusal Sağlık İçin 7 Kural
Duygusal Sağlık bize duygularımızın köklerini anlamakta rehberlik eder.

Tülay Özer

Duygusal Sağlık için 7 Kural

1. Renkli giysiler giyin!

Sadece siyah giysiler giyen insanlar, sözde reddedilme travmasından muzdarip olma eğilimindedir.

Böylece, yaşadıkları acının derecesini azaltmaya çalışıyor gibi görünüyorlar, çünkü siyah renk etraflarındaki dünyayı hissetme yeteneğini "kesiyor". Ancak bir şeyi unuturlar;diğer insanlar da onları hissedemez.

2. Daha fazla su için!

Gün içinde içtiğiniz farklı sıvı türlerinin günlük içmeniz gereken iki litre suya dahil olmadığını hatırlatırız.

Artık neredeyse tüm yiyeceklerin ürettiği asitten kurtulmanıza yardımcı olabilecek saf doğal su olmalıdır.

3. Kendi düşüncelerinize dikkat edin!

Unutmayın, başkalarının söylediklerini veya inandıklarını asla kontrol edemezsiniz. Ancak kendi düşüncelerinizin ve dolayısıyla her zaman düşüncenizin bir yansıması olan sözlerinizin efendisi olmayı seçebilirsiniz.

4. İyi bir uyku için zaman bulun!

Yatmadan önce sevgi ve öz saygı titreşimlerinizi yükselten canlandırıcı bir kitap okumaya karar verirseniz harika olur.

Zihninizin artan aktivitesi nedeniyle hala uykuya dalmakta zorlanıyorsanız, kalkın ve kafanızda olan her şeyi yazın. Tekrar yatağa gittiğinizde sadece arzularınızı gözünüzde canlandırın, mevcut sorunlarınızı asla gözünüzde büyütmeyin.

5. Güzele dikkat edin!

Kendinizi güzellikle sarmak için bir servet harcamanıza gerek yok. Evin içinde dolaşın ve her bir eşyada güzel bulduklarınızı takdir edin. Sanırım "güzel"in her zaman "pahalı" anlamına gelmediğini hemen anlayacaksınız. Güzelliği görmek için güzelliğe açık olmak gerekir. Bu kaliteyi kendinizde geliştirin!

6. Hayatı fazla ciddiye almayın!

Vazgeçmeyi, daha çok gülmeyi ve çok ciddi olmamayı öğrenmek demektir. Bırakmayı öğrenmek, elde ettiğiniz sonuçlar beklentilerinizi karşılamasa bile iyi hissetmeye devam etmek demektir. Her şeyi kontrol etmek imkansız!

7. Asla pes etmeyin!

Unutmayın, arzunuz gerçekleşmezse, o zaman daha iyi bir şey sizi bekliyor. Öyleyse kendinize, hayatta başarısızlık veya hata olmadığını, yalnızca kendinizi tanımanıza yardımcı olacak deneyimler olduğunu söyleyin.

Hayatıma adapte ettiğim; "Liz Burbo"dan arkadaşımın yaptığı bir çeviriydi. Tavsiye ederim, çok siyah giymeyin giyseniz bile renklendirin, çok ciddi olmayın, samimiyetten uzaklaşmayın.....Hayat zaten yeterince zorluyor ve her sabah uyanır uyanmaz söylediğim bir söz Yeni gün yeni umut......


Tülay Özer
Numerolog, Enerji Terapisti [Yazar]
    Tülay Özer web sitesi

"Duygusal Sağlık İçin 7 Kural" İLE İLGİLİ BENZER YAZILAR