Hamile iken tekrar hamile kalınabilinir mi?
->

Hamile iken tekrar hamile kalınabilinir mi?

Hamile iken tekrar hamile kalınabilinir  mi?

Tülay Özer

Bir kadının hamile iken tekrar hamile kalabilmesinin mümkün olduğu anlaşıldı. Hayretle karşılayabileceğiniz bu konuyla ilgili yazımızı okumalısınız.


Normalde gebe kalan bir kadının, yani o gebeliği sonlanmadan yeni bir gebelik oluşmaz. Sebebi ise kadınların anatomilerinin her ay sadece bir yumurta gelişimine uygun olmasıdır. 

Literatürlerde Hamile kalan bir kadının, hamil eiken tekrar gebe kalması milyonlarca ihtimaller arasında çok nadir olarak görülebileceği şeklinde belirtilmektedir. 

Bunun sebebi ise Tıp'ta iki şekilde açıklanmaktadır.

İlki çok nadiren de olsa aynı ay içinde iki yumurtanın gelişmesi ve birinin diğerinden daha sonra döllenmesidir.

İkinci açıklama ise kadının gebe kalmasından sonraki aylarda başka bir yumurta ile döllenmesidir. 

Tıpta buna "Süperfetasyon" denilmektedir. Tıp bunun imkansız olduğunu söylemekle birlikte milyonda bir ihtimal dahilinde bu şekilde gebelik üzerine gebelik olayları olmaktadır. Süperfetasyon adı verilen bu hamilelikte çocuklar ikiz olarak nitelendirilmemektedir.

Bunlar yaygın olmamasına rağmen normal gebelik sınıfına girmez.

Bu tip gebelikle ilgili bir haber 2009 yılında TIME dergisinde yayınlanmış Haberde Julia Grovenburg adında bir Amerikalı kadının 2 hafta arayla hamile kaldığı belirtilmişti. 31 yaşında bulunan Julia'nın ilk çocuğu 24 Aralık kız çocuğu olarak doğmuş, ikinci çocuk ise 10 Ocak 2010 da Erkek olarak dünyaya gelmişti.

Bu tür bir  olaya Türkiye'de de geçtiğimiz günlerde rastlanmıştır.

Dünyada bu gün kadar rastlanan 12. olay olarak kayıtlara geçen bu doğumda İzmir'de Ender ve Sevinç Çelik'in 6 Ekim 2017 günü Poyraz ve Ayaz ismi verilen çocukları dünyaya gelmiştir.