Hamilelik Sürecinde Sizi Bekleyenler
->

Hamilelik Sürecinde Sizi Bekleyenler

Hamilelik Sürecinde Sizi Bekleyenler

Tülay Özer

Hamile olduğunuzu öğrendiniz. Şimdi hiç tatmadığınız duyguları yaşama sırası. Peki bu sürede sizi nasıl değişimler bekliyor? Nelerle karşılaşacak, nelere dikkat edeceksiniz?...



Öncelikle Jinekoloğunuzla ilişkinizi daha da çok artırmalısınız. BU sizin sağlıklı bir bebek dünyaya getirmeniz için en önemli adım olacaktır.

Beslenmenize dikkat etmelisiniz.

Eğer ki bir rejim uyguluyorsanız bebeğin gelişimini ve sizi zorlayacak rejimlerden uzak durmalısınız. Kilonuzun sağlıklı bir vücut için gerekli olan şekilde olmasına dikkat etmelisiniz. Aşırı kilo aşırı zayıflık ta doğurganlığınızı etkileyecektir. çok fazla katı yiyeceklerde doğumu ve çocuğun gelişimini etkileyebilir. Beslenmede dengeli olun. Doktorunuzun tavsiyelerine uyun... Sağlıklı yaşam tarzını benimseyen kadınların diyabet riskininde az olduğunu unutmayın. Egzersizlerinizi de ihmal etmeyin.

Bebeğin gelişimi sırasında vücudunuzun vitamin ve mineral düzeyinin iyi olmasına dikkat etmelisiniz. Doğum öncesinde alacağınız kaliteli multivitamin desteği bebeğin sağlık problemlerini önleyecektir. Yaygın doğum kusurlarından biri olan omurga açıklığı "Spina Bifida"yı bu sayede önlemiş olursunuz. Doktorunuz bu konuyla ilgili size gerekli bilgilendirmeyi yapacaktır.

Sigara ve içki kullanıyorsanız her ikisine de veda etmeilisiniz. Siz içmiyorsanız bile, eşiniz sigara içiyorsa bu dönemde sigarayı bırakmasında fayda olduğunu bilmelisiniz.

Düzenli kullandığınız bir ilaç varsa bu konuda doktorunuz ile ilaç kullanmaya devam edip etmeyeceğinizi konuşmalısınız.

Hamilelik sürecinde  neler ile karşılaşacağınızı "Hafta hafta hamilelik" sayfamızdan da takip edebilirsiniz.