Bir Erkeği Etkilemenin Yolları
->

Bir Erkeği Etkilemenin Yolları

Bir Erkeği Etkilemenin Yolları

Tülay Özer

Eğer bir erkeğin dikkatini nasıl çekeceğinizi bilmiyorsanız, bu yazıdaki anlatılanları dikkatle okumalısınız.


Öncelikle dikkat etmeniz gereken konu, diğer erkeklerden ya da geçmiş ilişkilerinizden bahsetmeyin. Bu bir erkeği ilgisini sizden uzaklaştırı ve ilgi duyuyorsa bile uzaklaşmasına sebep olabilir.

O'na ilgi çekici şeylerden bahsedip bu konu veya konulara O'nunda ilgi gösterip göstermediğini gözlemleyebilir, duruma göre davranabilirsiniz. 

Nelerden hoşlandığını öğrenin 

Onun hoşlandığı şeylere göre kendinizi değiştirmeyin. Sadece ortak yönlerinizin ve konuşabileceğiniz şeylerin neler olduğunu öğrenin.

Gelişigüzel bir biçimde ona, tatilde ne yapacağı veya ilgi duyduğu sporla ilgili olarak bir sonraki basketbol ya da futbol maçının ne zaman olduğu gibi basit sorular sorun. Çok duygusal ya da çok kişisel şeyler sormayın. Yoksa sizin her şeye burnunu sokan biri olduğunuzu düşünür ve sizden uzaklaşır. 

Unutmayın, her zaman kendiniz olun, çünkü erkekler delice ve garip davranan kişileri sevmezler. Eğer başta yapmacık davranırsanız, onun yanında rahat olmaya başladığınızda ve “büyülenmiş” gibi başka biri haline geldiğinizde hayal kırıklığına uğrayabilir. Ayrıca, aranızdaki ortak noktaları keşfedin ve bunlar hakkında konuşun ki, aranızdaki bağın farkına varsın.

Gülümseyin

Onunla birlikteyken veya size baktığını gördüğünüzde mutlaka gülümsemeniz gerektiğini unutmayın. Onunla konuşurken güzel bir gülümsemeye ve ferah bir nefese sahip olmanız gerekiyor.

İlk adımı siz atın

Kızların çoğu böyle olmaması gerektiği şeklinde düşünceye sahiptir, ama elde edilecek ilişki bu çabaya değer. Erkekler, yanlarındaki kızın utangaç olmamasını ve rahat bir ortam oluşturmasını severler. Bu durum erkeklerin üzerindeki gerginliği ortadan kaldırır ve pek çok erkek bunun havalı bir şey olduğunu düşünür. (Makul bir uyarı: kızların erkeklerle hemen sevgili olmalarındansa onları kahve içmeye, sinemaya gitmeye ve hatta paintball oynamaya çağırmaları daha yaygın bir tutum haline geldi günümüzde. Bir etkinlik harika bir başlangıçtır. Bırakın ilişkiniz birlikte geçirdiğiniz eğlenceli bir zaman ile başlasın.)

Ona sorular sorun

Erkekler, özellikle kendileriyle ilk kez flört eden kızları severler. Onu iyice tanıdıktan sonra, ona sarılmaktan veya buna benzer sevgi gösterilerinde bulunmaktan kaçınmayın, çünkü bunlar erkeklerin sevildiklerini anlamalarına yardımcı olur.

Ona iltifat edin

Erkekler kendilerine güvenmeyi severler. Ona “Gömleğini beğendim.” ya da “Saçın çok güzel olmuş.” diyebilirsiniz, ama bunu sıradan bir şeymiş gibi söyleyin.

Flört ediyormuş gibi davranın, ama aşırıya kaçmaya başladığınızda, ona sadece takdir ettiğiniz şeylerden ötürü iltifat edin. Sizin yanınıza gelmek ve sizinle konuşmak konusunda kendisini rahat hissedecektir.

Onun size baktığından emin olun ve tam iki saniye boyunca ona gülümseyerek bakın. Sakın iki saniyeden daha fazla bakmayın, yoksa bu bakışma bir inatlaşma haline gelir ve ikiniz için de tuhaf bir durum yaratır.

Mutlaka parfüm kullanın

Erkek ya da kız, herkes güzel kokan insanları sever, bu nedenle her zaman uygun oranda vücut kokusu ya da hafif parfümler kullanın.

Onunla konuşun

Çok basit konularda da olsa konuşun. Bu konuşmalarda sadece iletişim kurun. Sizden hoşlanırsa konuşmayı o da başlatabilir.

Konuşmaya başladığınızda onu huzursuz etmeyin ve utandırmayın. Bu sadece onun sizden soğumasına, ona çok aşık olduğunuzu düşünmesine ve sizi “sıkıcı” bulmasına neden olur. Kendinizi, onunla sevgili olmak için çok istekli göstermeyin, çünkü bu çaresizmiş gibi görünmenize neden olur.

Eğer size baktığını ya da gülümsediğini fark ediyorsanız, sizin de ondan hoşlandığınızı anlaması için bir ipucu verin ona ya da bir arkadaşınızdan bunu ona söylemesini isteyin. Bunu bir erkeğe söylemenin her zaman kötü bir fikir olduğunu düşünmeyin.

Onunla romantik ya da güzel bir yerde zaman geçirin. Ardından abartısız, sıradan bir tavır takının. Bu bir erkeği etkileyebilir. Eğer aranız iyiyse, ilk öpüşmeden önce mutlaka temiz bir nefese sahip olun.

Aşırı duygusal olmayın, sadece kendiniz olun. Erkekler, hayatlarında gerçekçi birinin olmasını isterler. Kendinizi bir maskenin ya da sahte bir gülümsenin ardına gizlemeyin. Sizden hoşlanmasını istiyorsanız ilk yapacağınız şey şeffaf olmaktır.