Doğum haritalarına göre, ebeveyn çocuk ilişkileri nasıl olmalı?

Doğum haritalarına göre, ebeveyn çocuk ilişkileri nasıl olmalı?

Doğum haritalarına göre, ebeveyn çocuk ilişkileri nasıl olmalı?

Tülay Özer

Doğum haritası ebeveynlik ile ilgili neler anlatır?


Bu konuyu sizlerle paylaşmak istememin sebebi, danışanlarımın içinde çocuk – ebeveyn, ebeveyn – çocuk sorunlarının çoğalması nedeniyledir. 

Son zamanlarda Astrolojik Danışmanlık alma yaşı 20’lere düştü. Ben bu durumu çok takdir ediyorum.

Çünkü ebeveynler ve çocukların birbirleri ile uyumlu ilişkiler içinde olmaları, bu kişilerin hayatlarını da düzene sokmasına sebep olacaktır.

Ebeveyn & Çocuk ilişkilerini ortaya çıkartan doğum haritaları neden gereklidir?

Temel olarak anne – çocuk ve baba – çocuk ilişkisi üçlü olarak incelenmelidir. Yani haritaya Anne – Baba – Çocuk olarak her bir çocuk için ayrı ayrı bakılmalıdır.

İki kişinin bir araya gelmesi bir uyum göstergesidir. Astrolojik anlamda buna Sinastri denmektedir.

Uyum içindeki bir kadın ve bir erkeğin sinastrisine baktığımızda, ortaya çıkmış olan uyumun kişilerin birbirlerinin eksik elementlerini tamamladığından dolayı olduğunu görürüz.

Anne – Baba – Çocuk ilişkisinde, çocuk hem anne haritasından hem de baba haritasından bazı faktörleri alır. Bu çocuğun 46 kromozomundan 23’ünü  anneden 23’ünü babadan alması gibidir.

Dolayısıyla anne - çocuk ilişkisi haritalarda birebir ilişki modeli olarak incelenir.

Bir çocuğun nasıl bir anne istediği, çocuğun haritasında ki Ay’ın bulunduğu burç ile ilişkilidir. Çocuğun nasıl bir baba istediği ise çocuğun haritasında ki Güneş’in bulunduğu burç ile ilişkilidir.

Bir annenin kendi ebeveyn ya da çevresinden öğrendiği annelik modeli ile, çocuğun beklediği ve istediği annelik modeli birbiri ile çakıştığında, hiçbir zaman çözülemeyen anne-çocuk problemleri olabilir. Aynı durum baba-çocuk ilişkisi için de geçerlidir.

Bu noktada anne çocuğu ile ilişkisini kuvvetlendirmek ve geliştirmek için makul bir davranış sergilemelidir. Bu da çocuğun doğum haritasında ki AY’ın bulunduğu burca bakarak onun nasıl bir anneye ihtiyacının olduğu gözlemlenir.

Gözlem sonucunda “geleneksel, annemden böyle gördüm” diyen bir ebeveyn olmak yerine, çocuğun beklediği şekilde bir anne olmaya çalışmalıdır.

Bu durum aynı şekilde baba – çocuk ilişkisi için de geçerlidir.

Bizler Anne – Baba olarak çocuklarımız için rehber olmak üzere ebeveyn olduk, bir çocuk üzerine ne kadar çok blokajlar, engeller koyarsak çocuğun insanlarla olan/olacak etkileşimine engel koymuş oluruz.

Çocuğun haritasında ki Ay’ın bulunduğu Burç ve açılarının ebeveynle ilişkisi nedir?

Çocuğun haritasındaki Ay nasıl bir anne beklediğini gösterirken, Ay’ın gezegenlerle yaptığı açılar ise anne ile yaşayacağı ilişkileri belirler.

Özellikle Ay’ın diğer gezegenlerle sert açıları varsa, çocuk annesi ile hiçbir şekilde irtibat kuramıyor olabilir. Anne ile irtibat kuramayan çocuk bu ihtiyacını dışarıda ki birilerinden almakla ilgili motivasyonlarını çalıştırabilir. Bu durumda çocuğun haritasında ki baba göstergesi olan Güneş’in bulunduğu burç ve diğer gezegenlerle yaptığı açıları incelemek gerekir.

Çocuğun haritasında hem Güneş, hem Ay ile ilgili sert açılar var ise ebeveynler çocuğa ciddi anlamda yardım edemediği gibi çocukta o yardımı alamaz.

Böylesine bir durumda anne – baba ya da her ikisi birden çocuğun ihtiyacı olan anne-baba figürüne yaklaşmak için kendilerini geliştirmeleri ve çocuğun anlayabileceği frekans seviyesine geçmeyi öğrenmek zorundadır.

Aslında anne çocuk için ihtiyaç demektir.

Burçlardaki annelik modellerinde kısaca örnek verecek olursak;

Çocuğun haritasında Ay Koç Burcunda ise, çocuğun ihtiyacı olan anne her şeyi başarı ile yapan, becerikli, gözünü budaktan sakınmayan bir anne olmalıdır. (Mesela :Pısırık bir anne iseniz çocuğun ihtiyaçlarına uygun şekilde davranabilmek için Koç Burcu insanı gibi davranmalısınız. Çünkü bu çocuk öyle bir anneden beslenmeye ihtiyaç duyar. Çocuk kız ise kendi kadınlık bilgisini, erkek ise karşı cinsle olan ilişkisini o anne modeli üzerinden alacaktır.

Dolayısı ile çocuk annesinin davranışlarında kendi algısına göre eşit bir değer bulamaz ise bunu tamamen kendisine zarar verebileceği alanlarda tamamlamaya çalışacaktır.

Çocuğun doğum haritasındaki ay onun anne ihtiyacını anlatır. Bu çocuk eğer erkek ise ileri yaşlarda kadın ihtiyacını anlatır.

Yine doğum haritasında Ay’ı Boğa Burcunda olan bir çocuk annesinden beslenme, sevgi ve şevkat isteyecektir. Fakat Ay’ı Koç’ta olan bir çocuğu sevgi ve şevkat ile iyileştiremeyeceğiniz, yola getiremeyeceğiniz gibi ona daha sert ve daha rekabetçi bir anne modeli olmanız gerektiğini yukarıda söylemiştim. Ay’ı Boğa’da olan çocuğa da ihtiyacı olan şeyleri vererek yaklaşmanız gerekir.
 
Doğum haritasında Ay’ı İkizler Burcu’nda olan bir çocuğun entelektüel bilgiye ihtiyacı vardır. Annenin onunla konuşması gerekir. Anne onunla konuşmak yerine, “yemeğini ye”, “dersini yap”  şeklinde yaklaşırsa çocuk şunu sorgulayacaktır;  Ben neden bunu yapmak zorundayım ve onun karşısındaki anne ona cevap vermek zorundadır, hem de mantıklı cevaplar vermek zorundadır.  Dersini çalışmalısın çünkü…  türünden yaklaşırsa o çocuk onu  alabilir ve kendini iyileştirebilir. 

Mesela Doğum haritasında Ay’ı Oğlak Burcu’nda olan bir erkek çocuk anneden mesafe istiyor demektir, erkek çocuğun erkek gibi davranabilmesi için, annenin çocukla iç içe bir ilişkiden uzak durması gerekir.

Anneden beslenemeyen çocukta çok büyük duygusal açlıklar olabilir ve bu duygusal açlıkları başkaları ile olan ilişkilerinden beslemeye çalışır.

Bizim alıştığımız annelik modellerimiz çocuğumuzun beklentisiyle çakıştığında fedakarlık yapan çocuk olmamalıdır.

Eğer ki çocuk fedakarlık yapmak durumunda kalır ise, ebeveynini idare etmek zorundadır. Bu da demektir ki, siz hiçbir şekilde onun ruhu ile temas etmiyorsunuz, gelecekte ki yaşamında çocuk sizi rehber olarak almayacaktır.

Çocuğun geleceği için ebeveynler neler yapmalı?

  • Çocuk zayıf anne görmek istemez, güçlü anne görmek ister. Hayat planında güçlü bir anne ile ilerlerse başarılı olacaktır.
  • Eğer annelik fedakarlıksa çocuğun ihtiyacına göre fedakarlık yapılmalıdır.
  • Davranışlarınızda, ben öyle bir insan olmak zorunda değilim,  öyle bir insan olmayabilirim  ama eğer ki çocuğumun öyle bir anneye ihtiyacı var  ise o zaman ona göre bir anne modeli olduğumda  asıl annelik görevimi yerine getirmiş olurum şeklinde düşünmelisiniz. 
  • Kendinizden vaz geçip çocuğunuzun ihtiyacını karşılıyorsunuz.  Gerçek annelik sırtına terledi diye havlu koymakla birlikte çocuğun duygusal ihtiyaçlarını da karşılamak demektir.

Ebeveynler olarak çocuklarımızın hayatına yön verirken alınması gereken danışmanlıklardan birisi, hatta en önemlisi çocuk ve ebeveyn ilişkisidir.

 

İdil Irmak

Astroloji Danışmanı

İletişim

e-mail  : astro @ idilirmak.com.tr

Web    : www.idilirmak.com.tr


İdil Irmak
Astroloji Danışmanı [Yazar]
İdil Irmak web sitesi