10 Adımda Mutluluk

10 Adımda Mutluluk

Mutluluğun sırrı, 10 adımda mutlu olmanın anahtarı
10 Adımda Mutluluk
Mutsuz olmak kolaydır. Mutlu olabilmek için gerekenleri uygulamak çok mu zor?...

Tülay Özer

Tülay Özer

Ruhunuzu önemseyin

Ruhumuz hem bedenimize hem hayatımıza yön verir ve yönetir. Ruh sağlığımız ne kadar iyi olursa beden sağlığımızda o kadar iyi olur biz de o kadar mutlu oluruz.

Kalıplarınızı değiştirin

Kişinin önce mutluluğun ne olduğunu ortaya koyması gerekir sonra da buna ulaşmak için mücadele etmesi. Ayrıca İnsanların hayata ve kendilerine bakışlarıyla ilgili yanlış inanışları da mutsuzluğu tırmandırmaktadır. 

Farkındalığınızı artırın

Farkındalığın çoğalması mutluluğu artırıyor. Günümüzde insanlar çok fazla uyaranla karşılaşıyor. Alışılmadık, tanınmayan ve nasıl başa çıkılacağı bilinmeyen uyaranlar şokların, hayat krizlerinin yaşanmasına neden oluyor. İnternetten dünyanın her yerindeki gelişmeleri takip eden, bilgiye ve teknolojik çağa anında uyum sağlama kabiliyeti olan insan sorunlarla daha kolay baş etmektedir. Değişen durumlara adapte olmalıyız, gelişmeliyiz.

Sorunlarınızdan kaçmayın

Hiçbir şeyden sonsuza kadar kaçamazsınız. Sorunlardan kaçmak sizi daha güçlü kılmaz! İnsanlar, istediği zaman tüm zorlukların üstesinden gelebilirler. Korkularınızla ve sorunlarınızla yüzleşin!

Tembellikten uzak durun

Hayatı sürekli mutsuzluktan yakınarak geçirmek yaşamsal bir krizdir, kişinin atacağı en önemli adım kendisiyle ve mutsuzluklarıyla yüzleşmesidir. Mutlu olmak öğrenebilecek bir davranıştır. Kişi kendini mutsuz eden duygularla düşüncelerle yüzleşmelidir.

Yaşadığınız zamanın keyfini çıkarın

Yaşadığınız her anın değerli olduğunu bilin ve bunun doyasıya keyfini çıkarın. Kitap okumayı, sahilde kahvaltı etmeyi, uzun bir yürüyüşe çıkmayı vb. gibi aktiviteleri ihmal etmeyin.  Aslında gün içerisinde bunlardan en az bir veya birkaçına ayırmak için vaktiniz var.

Takıntılarınızdan kurtulun

Takıntılı kişilik yapısı da mutluluğun önünde engel olabiliyor. Takıntı bozukluğunda kendilerine olan güvenleri azaldığında, mutsuzluk artıyor. Bu gibi durumlarda kişinin kendini doğru bir şekilde ifade etmesine yardımcı olmamız gerekir.

İşlerinizi ertelemeyin

İşleriniz biriktikçe bu sizde kaygı yaratır. Sorumluluk alırsak, aldığımız sorumluluk bize hayattan zevk almayı da öğretecektir. Düşünürsek, kafa yorarsak başlayabiliriz. Hayatı anlamlandıran yaptıklarımız ve ürettiklerimizdir. İşlerimizi ertelemezsek bedenimizi de, ruhumuzu da ertelemeyiz.

Amacınız olsun

Kendinize her zaman hedefler belirleyin. Coşkulu mutlulukların yaşandığı o anlara varabilmek için, amacınız gerekir. Kendinize hedef ve amaçlar planlayarak doğru zamanda, doğru yerde mutlu olabilirsiniz. Bir şeye sahip olmak istiyorsanız yapmanız gereken, doğru amaçlar ve doğru hedefler belirlemektir. 

Gülümseyin

Gülebileceğiniz en kocaman gülümsemeyi suratınıza koyabilirseniz, otomatik olarak çok daha mutlu hisseder ve mutlu hissettirirsiniz. Gülümsemek ve mutluluk bulaşıcıdır.


Ertuğ Gül
Psikolog [Yazar]

"10 Adımda Mutluluk" ile ilgili BENZER YAZILAR