İş ve aile arasında denge kurmak

İş ve aile arasında denge kurmak

İş ve aile arasında denge kurmak

Tülay Özer

Tülay Özer

Günümüzde çalışan kadınların % 80 den daha fazlası kariyerleri ve aileleri için adeta hokkabazlık yapıyor. Aşağıdaki tavsiyeler sizin iş ve aile arasındaki hassas dengeyi devam ettirebilmeniz için yardım amaçlı sunulmuştur.

Mümkün Olduğunca İlerisini Planlayın

Bir aile takvimi tutun ve sık sık güncelleyin. Bu takvimde bütün aile olaylarının tarihlerini belirtin, örneğin;ailece dışarıya çıkma ve tatiller ve aynı zamanda çocuğunuzun oyunları, spor faaliyetleri ve doğum günleri gibi.

Aktivitelerinizi Öncelikleyin

Zamanınızı alan aktivitelerin bir listesini yapın ve önem derecelerine göre sıralandırın. Her zaman kendinize sorun, "bu iş ya da aktivite ne kadar önemli". Bu aktiviteyi elimine edebilme imkanı varmı ya da bu aktiviteyi tamamlayabilecek zaman kısaltılabilir mi? Örneğin: oğlunuzun doğum günü partisi için bir pasta yapmak yerine satın alabilir misiniz. Sıradan aktiviteler için boşa zaman harcamaktan kaçının.

Limitler Kurun

Üstlendiğiniz sorumlulukları ve aktiviteleri sınırlandırın. Gün içersinde pek çok zaman var ve siz sadece bir kişisiniz. Yardım isteyin. Ev işlerinizi eşiniz ya da çocuklarınızla paylaşın.

Kısa ve Uzun Vadeli Hedeflerinizi Tanımlayın ve Bunlara Göre Çalışın

Kariyeriniz ve aileniz için kısa ve uzun vadeli hedefleri tesbit ederek, kendinize bu iki yaşamınızda bir denge kontrolü sağlama olanağı verin .Örneğin; eğer aile yaşamınız için belirlediğiniz hedefleri başaramıyorsanız belki kariyeriniz için çok fazla zaman harcıyor olabilirsiniz ve bir ayarlama yapmanız gerekiyor olabilir.

Aileniz İçin Zaman Bulun

Herhangi bir kesinti olmadan sadece ailenize her gün zaman harcamaya kendinizi adeta adayın ve mümkün olduğunca sık bir şekilde ailenizle tatil ve diğer olaylar için özel bir zaman planlayın.

Kendiniz İçin Zaman Yaratın

Sadece kendiniz için her gün bir zaman ayırın. Kitap okumak, güzel bir banyo yapmak ya da uzun yürüyüşler.

 


Sizden Gelenler
Yayınlanması için gönderdiğiniz yazılar [Yazar]